DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE GÖRKEMLİ AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİ

Dicle Üniversiteside 2019-2020 yılı Eğitim-Öğretim yılı akademik açılışı görkemli bir tören ile gerçekleşti. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Metin KÜÇÜK, İl protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Program Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Dinletisi ile başladı. Öğrenci merkezli eğitim anlayışını önemseyen Dicle Üniversitesinin akademik açılış töreninde ilk konuşmayı Kalite Komisyonu Üyesi öğrenci temsilcisi Delal Şeker yaptı. Türkiye’nin seçkin bir üniversitesi olan Dicle Üniversitesinde öğrenci olmanın kazanımlarını anlatarak üniversitenin eğitim, bilim, ar-ge, uluslararasılaşma ve kalite çalışmalarını öğrenci bakışıyla değerlendirdi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL yaptığı açılış konuşmasında görev yaptıkları süre içinde önemli yapısal değişiklikler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ülkemizin, bölgemizin ve insanlığın geleceğinin eğitime bağlı olduğuna inanan Dicle Üniversitesi, 'önce insan' prensibini benimsemiştir. Öğrencilerimizin yetenekli, etik ve açık görüşlü, öğrenmesini bilen, üretken ve pozitif bireyler olarak hayata atılmalarını sağlama amacındayız" dedi. GÜL, “Devletimizin de bizlere duyduğu güven ve desteği ile birçok yapısal değişime imza attık. Üniversite olarak TS EN ISO 9001:201 Kalite Yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandık” dedi ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU ise Üniversitelerin eğitim öğretim yapan bilgiyi üreten, bu bilgiyi çevresine iline, ülkesine ve dünyaya taşıyan merkezler olarak çok önemli ve işlevsel kurumlar olduğuna dikkat çekti. Dicle Üniversitesinin Anadolu'nun ilk üniversitelerinden biri olarak şehre önemli katkılar sağladığına işaret eden GÜZELOĞLU, “Geçmişten bugüne Dicle Üniversitesi'nin çatısı altında ülkemizin başta birlik ve beraberliği olmak üzere kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunan emeği olan bütün değerli kadroya destek ve katkı veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK “Türk Yükseköğretiminde Araştırma Üniversiteleri” başlıklı sunumuyla açılış dersini yaptı. Prof. Dr. Mahmut Ak, Türk ve dünya üniversitelerinin sıralamalarında mevcut durumu istatistiklerle değerlendirerek Türk üniversitelerinin geleceği konusunda önemli tespit ve analizler ile sunumunu tamamladı.