DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN SOSYAL MESAFELİ MEZUNİYET TÖRENİ

Yeni tip Koronavirüs (Covit-19) salgını nedeniyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uygun olacak şekilde mezuniyet töreni tertip edildi.

Tıp Fakültesi 48. dönem mezunlarının Hipokrat Yemin Töreni, Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Sosyal mesafe kuralına uygun şekilde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer GÜLOĞLU, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet AKDAĞ ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Doktor Evindar OKUCU, aldıkları eğitim ile 6 yılın sonunda dünyanın en zor ve özveri isteyen mesleklerinden biri olan hekim olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emeklerinden dolayı bölüm hocalarına ve bu süreçte kendilerine destek veren ailelerine teşekkür etti. Konuşmasının ardından mezuniyet yaş kütüğüne plaket çaktı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer GÜLOĞLU ise mezun olan öğrencilerini uğurlamanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da öğrencilerinin bu mutlu günün de ailelerin yanlarında olamamasının en çok kendilerini üzdüğünü belirterek, öğrencilere hekimlik mesleklerinde hak ve adaleti gözetmeleri ve önemsemeleri hususunda vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından 48. dönem mezunları, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet AKDAĞ eşliğinde hekimlik andını okudu.