3 MART DÜNYA YABAN HAYATI GÜNÜ: YABAN HAYATI VE GELECEĞİ

Dicle Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü münasebetiyle “Yaban Hayatı ve Geleceği” konulu konferans düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın KETANİ, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar SELÇUK, Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Erdal SEVEN, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Dicle Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Semih ALTAN,  bölgede yaban hayatı konusunda hizmet üretmek ve araştırma yapmak üzere bu merkezin kurulduğunu ifade ederek merkezin kuruluş ve hizmet alanları hakkında bilgi verdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar SELÇUK, bölgedeki yaban hayvanları hakkında bilgiler verirken, Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alaeddin KAYA ise “Yaban Hayatı ve Geleceği” konulu bir sunum yaptı.