Anadolu'dan İzler Resim Sergisi

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman ALAKUŞ küratörlüğünde düzenlenen “Anadolu’dan İzler” temalı resim sergisi sanat galerisinde açıldı.

Serginin açılışı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray TOPAL, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman ALAKUŞ, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

34 öğrencinin çalışması ile oluşan sergideki eserler dijital baskı, yağlı boya ve akrilik teknikleriyle yapılmıştır. Sergi teması “Anadolu’dan İzler” olmakla beraber Zerzevan Kalesi yoğunluklu çalışmalar tasarlanmıştır.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman ALAKUŞ, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının ilk sergisini açtıklarını ve ayda bir sergi açmayı planladıklarını belirterek, kültürel zenginliğe sahip Diyarbakır’ın Zerzevan Kalesi temasını ilham aldıklarını, öğrencilerin tarihe sanatsal bakışla eserlerini oluşturduklarını söyledi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL ise dünyanın yapay zeka ve dijitalleşme yolunda ilerlediğini ama bazı eserlerin insan emeği ile üretilebileceğini belirterek, öğrencilerinin yapmış olduğu bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Açılışın ardından sergiyi gezen Rektör GÜL, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sergi bir hafta boyunca meraklılarını ağırlayacak.