"Mimarlık Denince" Adlı Yazar Söyleşisi ve İmza Günü

Fakültemiz tarafından Mimar Doğan HASOL’un konuşmacı olarak katıldığı “Mimarlık Denince” adlı söyleşi düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen söyleşide Mimarlık mesleği irdelendi. Deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Mimar Doğan HASOL, “Mimarlık bir sanattır. Mimarlığın bütünleyici meslek alanları var. Örneğin kentsel planlama, kentsel tasarım gibi. Mimar şehir planlarına göre binanın uygulanması, peyzaj, iç mimarlık hizmetleri, binanın içinin bir uyum içinde düzenlenmesi, bütün bunlar mimarlığın tamamlayıcı unsurlarıdır” şeklinde konuştu.

Her dönemin belirgin mimari özelliklerini, dönemin ünlü yapılarını, mimarlarını ve sanat yapılarını görsellerle örneklendiren HASOL, günümüz yapılarının kent silueti üzerindeki etkilerine değinerek, özgün ve yenilikçi eserler yaratmanın önemini vurguladı. Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katılımı ile gerçekleşen söyleşide HASOL, öğrencilerin sorularını cevapladı ve kitaplarını imzaladı.