TÜRKİYE İLAÇ SEKTÖRÜ, FABRİKADA ECZACININ ROLÜ VE FABRİKADA İLACIN SERÜVENİ KONULU KONFERANS
Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından kariyer planlaması kapsamında "Türkiye İlaç Sektörü, Fabrikada Eczacının Rolü ve Fabrikada İlacın Serüveni" konulu konferans düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan konferansa öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personeller katıldı. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ yaptığı açılış konuşmasında Eczacılık eğitimi süresince öğrencilerine meslek ile ilgili tüm bilgileri verirken mezuniyet sonrasında görev alacakları alanları seçmelerine yardımcı olmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini, endüstri eczacılığının eczacılar için önemli bir alan olduğunu, eczacıların bu alanlari daha fazla tercih etmelerinin ülkemizde ilaç sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.Dünyada en çok ilaç tüketen ülkeler arasında üst sıralarda yer alan ülkemizin en çok ilaç üreten ülkeler arasında olması gerektiğini bunun için de liyakatlı ve iyi eğitim almış donanımlı eczacıların sektörde sayısının artması gerektiğini belirtti.
"Türkiye İlaç Sektörü, Fabrikada Eczacının Rolü ve Fabrikada İlacın Serüveni" konulu sunum sonunda Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ, Eczacı Günseli MUTLU' ya teşekkür belgesi takdim etti.